Nieuws

Het laatste nieuws en updates

Nieuwe Website

Lang heeft Sahelp voorop gelopen met haar website. Inmiddels zijn we door de techniek achterhaald. Met de nieuwe website willen we de projecten op een nadere manier belichten.

We hopen dat u met veel interesse de projecten, nieuwsberichten en informatie over het leven in Burkina Faso leest en de foto's en video's bekijkt. Aarzel niet om via contact uw ervaring met ons te delen.

 

Zango wint brons

Eerste olympische medaille ooit voor Burkina Faso.

Na exact 61 jaar na de oprichtingsdatum van Burkina Faso won de hink-stap-ver springer Bernard Zangho een bronsen medaille op de olympische spelen in Tokyo. Met een sprong van 14.51 m. werd Hugues derde. Bij aankomst in Burkina werd Zango onthaald op een warm welkom.

Jaarrekening 2020

Het accountantsbureau VPKL heeft de jaarrekening 2020 volgens de richtlijnen opgesteld. Hiermee is voldaan aan de eisen zoals deze door CBF zijn opgesteld.

Ondanks de corona pandemie zijn we in staat geweest in 2020 voor € 54.000 uit te geven aan meerdere projecten. Hieronder vallen Avondschool Zorgho, plattelandsontwikkeling omgeving Bousse, (pluim)vee project AESF Dinderesso en kleuterschool Bi Songo.

 

Verse melk / bloedmijn

In oktober en november verschenen een tweetal zeer lezenswaardige artikelen in Volkskrant track en trace.

Het ene artikel gaat in op de combinatie goudmijn en terrorisme. Het tweede artikel legt een relatie tussen verse melk en import van melkpoeder.

Boulie Guesna

In maart is de schade ontstaan aan de boulie van Guesna gerepareerd.

Door een regenbui van meer dan 120 mm. (vergelijkbaar met Valkenburg) is de boulie in Guesna ernstig beschadigd. Er is een bijgesteld ontwerp gemaakt. De bijgevoegde foto's laten zien dat het naar behoren functioneert. Andere foto's laten zien dat de gewassen er goed bij staan. Nu de boulie vol is kunnen ook de tuinbouwactiviteiten starten.

 

Nieuwsbrief

De laatste nieuwsbrief oktober 2021

In deze nieuwsbrief geven we een overzicht over de voortgang in de verschillende projecten en doen we een oproep voor nieuwe bestuursleden. Kent u geïnteresseerden laat het ons dan weten.

Hieronder vindt u oudere berichten die eerder geplaatst zijn in de rubriek Nieuws

Nieuwsbrief 2019-01