Nieuws

Het laatste nieuws en updates

Nieuwsbrief

18-7-2022 Hoewel de terroristische aanslagen aanhouden bieden onze projecten hoop op een betere toekomst. De impact voor de kinderen, jongeren, vrouwen/mannen en ouderen is groot.


In deze nieuwsbrief geven we een overzicht over de voortgang in de verschillende lopende projecten. Daarnaast vertellen we over nieuwe initiatieven en over de veiligheidssituatie in Burkina Faso.

Africa Cup

30-1-2022 In Afrika is voetbal de grootste sport. De beste voetballers spelen inmiddels in Europa. De strijd om de Africa Cup overstijgt echter alles.

Na een moeizame start wonnen "de Hengsten" met strafschoppen in een zinderend duel van Gabon om in de kwartfinale Tunesië na fraai doelpunt te verslaan. In de halve finale werd met 1-3 verloren van Senegal.

 

Native Label

2-2-2022 Steeds meer jongeren vragen zich af in welke wereld we over pakweg 30 jaar leven. Smeltende gletsjers, verdwijnend oerwoud, toendra's met ontsnappend CO2, plastic afvalbergen in zee; waar eindigt het.

Mik van Liempt 20 jaar oud zag het aan en dacht wat kan ik hier aan doen. In augustus '21 was zijn idee zover gerijpt dat hij er uitvoering aan wilde geven. Hij besloot het ethische, klimaat vriendelijke kledingmerk Native Label te starten Lees meer

Verse melk / bloedmijn

1-12-2021 In oktober en november verschenen een tweetal zeer lezenswaardige artikelen in Volkskrant track en trace.

Het ene artikel gaat in op de combinatie goudmijn en terrorisme. Het tweede artikel legt een relatie tussen verse melk en import van melkpoeder.

 

Staatsgreep

31-1-2022 Vanwege aanhoudende terroristische aanslagen in Burkina Faso bestaat er grote onvrede in het land. Op dit moment 25 januari is nog onduidelijk in hoeverre er een militaire staatsgreep heeft plaats gevonden.

Op 23-1 is volgens Wereld van Morgen sprake van een verijdelde staatsgreep terwijl Belang van Limburg meldt dat militairen op TV een coup aankondigen. Op 31-1 meldt ALJAZEERA de benoeming van Damiba tot president en herstel van de grondwet.

Nieuwe website

 

1-12-2021 Lang heeft Sahelp voorop gelopen met haar website. Inmiddels zijn we door de techniek achterhaald. Met de nieuwe website willen we de projecten op een nadere manier belichten.

We hopen dat u met veel interesse de projecten, nieuwsberichten en informatie over het leven in Burkina Faso leest en de foto's en video's bekijkt. Aarzel niet om via contact uw ervaring met ons te delen.

Eerder geplaatst in Nieuws:

15-8-2021 Boulie van Guesna
12-9-2021 Zango wint brons.

Nieuwsbrief 2019-01