Projecten

Hieronder kunt U lezen over en foto's bekijken van de diverse

projecten die door Sahelp worden ondersteunt en begeleid

Avondschool Zorgho

De Avondschool is ontstaan uit de enorme behoefte om zowel jongeren als volwassen die om verschillende redenen geen onderwijs hebben gekregen alsnog te leren lezen en schrijven.

Bi Songo Yorgho

Plattelandskleuters kunnen zich vrij ontwikkelen bij Bi Songo in Yorgho. Sahelp ondersteunt in 4 plattelandsdorpen met deze voorschoolse educatie. Met het instemmen van een aanvraag voor waterput wordt een nieuwe stap gezet.

Maternité Sankuisse

Voor gezondheidszorg moet je in de stedelijke gebieden zijn. In Sankuisse ondersteunt Sahelp een kleinschalig gezondheidscentrum waar plattelands bewoners uit de omgeving terecht kunnen voor lastige bevallingen, medische ondersteuning en medicijnen.

Bianca Couture

Vanuit een moeilijke situatie met een aan aids overleden echtgenoot en een baby op komst bleef Denise strijdbaar.Met steun van pater Jan Beekman en Sahelp werd naaischool Bianca Couture opgericht voor meisjes in moeilijke situaties.

Ceca Agroforestry

In Burkina Faso was het tot de kolonisatie door de Fransen in 1860 normaal dat er een goede mix was van teeltbare grond en verspreidde bomen. Om hogere opbrengsten te genereren is dit sterk veranderd.

Ceca Landbouw

De gewas opbrengst is door het korte regenseizoen en lange droge seizoen onzeker. Met verbeterde zaaimethoden, erosie bestrijding en betere planning worden de opbrengsten naar een hoger niveau getild.

Ceca Water

Water is het begin van al het leven. Dit geldt voor de mens, maar zeker ook voor plant en dier. In omgeving van Bouse worden dan ook putten geslagen, boulies aangelegd en tuinen bewaterd. Mens , dier en plant varen er wel bij.

Ceca weven-scholing

Op meerdere fronten wordt gewerkt aan plattelands ontwikkeling bij Boussé. De vrouwen spelen hier ook een belangrijke rol met genereren van inkomen voor het gezin oa. door weven traditionele kleding.

A.E.S.F. Dinderesso

Kansarme en op straat zwervende jongeren worden opgenomen en krijgen de mogelijkheid om via theoretische en praktische scholing een nieuwe toekomst op te bouwen.

ABOS school Dori

Vanuit Mali kwam terrorisme naar Burkina Faso en met name naar Sahel regio. Rond Dori ontstonden kleinschalige kampen. Kinderen zijn de dupe. Pagina is in ontwikkeling.

Aprodes Kongoussi

Het is mooi om te zien hoe de vrouwen zich hebben georganiseerd en succesvol, met water uit Lac Bam, groenten telen. Bewonderenswaardig is ook hoe ze vluchtelingen opvangen en ondersteunen.

Maïa Bobo Diolasso

Aminata Diallo strijd al jaren voor de positie van jonge vrouwen om kindhuwelijken en vroeg geboorten tegen te gaan. Daarbij helpt ze meisjes via naaischool Maïa om een zelfstandig bestaan op te bouwen.